ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »-Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Ιδρυματικό Μέρος του Σεμιναρίου Ζωτικής Σημασίας του ΕΒΕ Πάφου «Creating Tomorrow's Business Solutions with Generative AI» 26/02/2024 & 29/02/2024.-Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Ιδρυματικό Μέρος του Σεμιναρίου Ζωτικής Σημασίας του ΕΒΕ Πάφου «Creating Tomorrow's Business Solutions with Generative AI» 26/02/2024 & 29/02/2024.-Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Ιδρυματικό Μέρος του Σεμιναρίου Ζωτικής Σημασίας του ΕΒΕ Πάφου «Creating Tomorrow's Business Solutions with Generative AI» 26/02/2024 & 29/02/2024.-Διαθέσιμα Βιομηχανικά οικόπεδα στις Βιομηχανικές Περιοχές-Σύσκεψη Δ.Σ ΕΒΕΠ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Γιάννη Παναγιώτου.-Σύσκεψη Δ.Σ ΕΒΕΠ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Γιάννη Παναγιώτου.-Σεμινάριο ΕΒΕ Πάφου: Successful Leadership through enhancing employee engagement | Eπιτυχημένη Ηγεσία μέσω της δέσμευσης των εργαζομένων

Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Open Educational Resources for Arts and Crafts – CRAFT”

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου στην Πεσκάρα της Ιταλίας η τελευταία διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος OER- ARTS & CRAFTS.  Το OERCRAFT είναι ένα πρόγραμμα Erasmus και το οποίο διευθύνεται από το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα (UMA) υπό τη διεύθυνση της Δρ Ana M. Castillo-Clavero (Καθηγήτρια Οργάνωσης Επιχειρήσεων) με τη διοικητική αρχή Υποστήριξη του Αντιπρύτανη των Διεθνών Υποθέσεων. Το έργο διήρκεσε δύο χρόνια (Σεπτέμβριος 2015-Αύγουστος 2017) και συμμετείχαν ιδρύματα και οργανώσεις εταίρων από πέντε χώρες: Comenius University of Bratislava, Σλοβακία IDP sas di Giancarlo Costantino από την Πεσκάρα της Ιταλίας. Institut de Haute  από τις Βρυξέλλες, Βέλγιο. Internet Web Solutions S.L., Μάλαγα, Ισπανία; Εμπορικό Επιμελητήριο Πάφου, Κύπρος, Ένωση EDUNET στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και Emprende, Fundación Andaluza, με έδρα τη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Το OER-CRAFT είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός διαδικτυακού ανοιχτού εκπαιδευτικού συστήματος (OER "Open Educational Resources") που προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο και πόρους προς τις  επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά δελτία, υλικά και ηχητικά μηνύματα, ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Απευθύνεται σε ΜΜΕ που εκτελούν χειροκίνητες, δημιουργικές, καλλιτεχνικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες (κλωστοϋφαντουργικά, κεραμικά, κοσμήματα, σφυρηλάτηση, Κ.λπ.) για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και τη φερεγγυότητά τους, να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους και να εισαχθούν στην διεθνή αγορά, μέσω της προώθησης και της τοποθέτησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, όχι μόνο στην Ευρώπη την τοπική και περιφερειακή τους περιοχής, αλλά και σε εθνικό, ευρωπαϊκό και ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το έργο απευθύνεται σε σημερινούς και δυνητικούς επιχειρηματίες, κυρίως πολύ μικρού μεγέθους, σε οποιαδήποτε περιοχή των Χώρων μελών, δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι συνήθως δεν διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία και συμβουλές για να ξεκινήσουν και να εδραιώσουν τις δικές τους επιχειρήσεις ή να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στην πρόκληση της μετατροπής της τέχνης σε επιχείρηση.

Ο απώτερος στόχος αυτού του έργου είναι να εξασφαλίσει ότι οι βιοτεχνίες, παλιές και νέες, θα επιβιώσουν, αλλά και οι άνθρωποι είναι σε θέση να ζήσουν μέσω τους, και ότι αυτή η πολιτιστική και ταυτότητα κληρονομιά της ανυπολόγιστης αξίας θα διατηρηθεί.

Το σχέδιο έχει πραγματοποιήσει τέσσερις προηγούμενες διακρατικές συναντήσεις (Μάλαγα τον Σεπτέμβριο του 2015, Craiova τον Απρίλιο 2016, Βρυξέλλες τον Οκτώβριο του 2016 και Μπρατισλάβα τον Απρίλιο του 2017) και στο τελευταίο αυτό που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του εταίρου της Ιταλίας.

Έχει εξακριβωθεί ότι το έργο ολοκλήρωσε όλες τις προβλεπόμενες δραστηριότητες εντός των προθεσμιών (δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προετοιμασία των υλικών και του περιεχομένου, μετάφραση σε διαφορετικές γλώσσες, σεμινάρια πρόσωπο με πρόσωπο, αξιολόγηση της ποιότητας κ.λπ.), και βρίσκεται εν αναμονή μόνο της ολοκλήρωσης της διοικητικής διαχείρισης και την τελική έκθεση.

Οι δείκτες των αποτελεσμάτων έδωσαν πλήρως ικανοποιητικά και άριστα δεδομένα από πολλές απόψεις, όπως π.χ.

Τα μαθήματα κατάρτισης πρόσωπο με πρόσωπο - τα οποία επικύρωσαν την ποιότητα και τη χρησιμότητα των εκπαιδευτικών υλικών – που έχουν σχεδόν τριπλασιάσει τον δεσμευμένο στόχο. Έχει καταστεί δυνατή η επαλήθευση ενός ευρέος πεδίου στην διάχυση του προγράμματος.

Τα υλικά και ένας μεγάλος αριθμός χρηστών τους, δεδομένου ότι ο ιστός του έργου αναπτύσσεται αριθμός μηνιαίων επισκέψεων, σύμφωνα με τους δείκτες μέτρησης ιστού.

Όλοι οι εταίροι ήταν πολύ δραστήριοι στη διάδοση του έργου, δημοσιεύοντας πληροφορίες Ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα, συνεντεύξεις και ειδήσεις του τύπου, βίντεο στο YouTube, εκδηλώσεις προώθησης, συμμετοχή σε συναντήσεις και φόρουμ επιχειρηματικότητας, καθώς και σε τομεακές συναντήσεις

Μόλις μια εβδομάδα πριν, στις 29 Ιουνίου, το UMA γιόρτασε την τελική εκδήλωση διάχυσης του έργου με το "Challenges of Craft Business", που εγκαινιάστηκε από τον Πρύτανη, όπου πήραν μέρος οι γνωστοί ομιλητές και είχε μια τεράστια διάδοση μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων.

Σε αυτή τη συνάντηση το UMA, εκτός από την συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων για τη δέσμευσή τους και την αφοσίωση στο έργο, εξέφρασε την προθυμία της να συνεχίσει να παρακολουθεί τις μελλοντικές κλήσεις στο πλαίσιο αυτών των στρατηγικών δράσων προκειμένου να δοθεί μακροπρόθεσμα συνέχεια στο έργο αυτό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τομέα τόσο στο βιοτεχνικό όσο και στο καλλιτεχνικό επίπεδο.

magnifiercross
X